Bu Blogda Ara

6 Eylül 2010 Pazartesi

PRATİK YEMEKLER

Pratik Tepsi Kebabı


01



Eyl



Gönderen admin Et Yemekleri, Pratik Tarifler



MALZEMELER:

500 gr.Az yağlı Kıyma

1 soğan rendesi

3 yemek kaşığı galeta unu

Karabiber,Tuz,Köftebaharı,

Çok az Ayçiçek yağı



Üzeri İçin;

2 su bardağı Domates Rendesi + Çok Az Tuz

Maydanoz

Elma dilim patatesler



YAPILIŞI:Tüm köfte malzemeleri yoğurulur ve teflon fırın tepsisine bastırılarak yerleştirilir.Üzerine Yonca Domates Rendesi bolca sürülür.Tuz,Maydanoz sırasıyla serpilir.Elma dilimlenmiş patatesler tepsinin etrafına koyulur.Patateslerin Üzerine ayçiçey yağı ve Tuz serpilir.200 derece fırında pişirilerek sıcak servis edilir.Afiyet Olsun..



Etiketler :pratik tepsi kebabı nasıl yapılır?, pratik tepsi kebabı tarifi, pratik tepsi kebabı yapılışı, tepsi kebabı, tepsi kebabı gerekli malzemeler, tepsi kebabı için kullanılan malzemeler, tepsi kebabı nasıl yapılır, tepsi kebabı tarifi, tepsi kebabı yapılışı



0 yorum

Yalancı Biskrem Kurabiye

01



Eyl



Gönderen admin Kurabiye



Malzemeler:

250 gr.Margarin

5 su bardağı un (alabildiği kadar kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)

1 su bardağı pudra şekeri

1/2 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya

İçi için:

Kakaolu Fındık Kreması

Üzeri İçin:

Pudra Şekeri



YAPILIŞI:Tüm malzemeler bir kabın içerisinde karıştırılır,yoğurulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamuru iki parçaya ayırıp, merdane ile açılır.. Yuvarlak Kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesilir. Bir yuvarlağın içine kakaolu fındık kreması sürülüp diğer yuvarlak üzerine kapatılır. Kenarlarına çatal ile bastırılarak şekil verilir. 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.Soğuduktan sonra çay-kahve yanında servis edilir.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder