Bu Blogda Ara

3 Eylül 2010 Cuma

LAZ BÖREĞİ

LAZ BÖREĞİ
 
 İçinden, limon kokulu kremaların ısırırken ağzınıza aktığı çıtır çıtır bir baklava düşünün .İşte laz böreği.Geçen gün komşum Nurten misafirleri -yani bizler- için yapmış…Ben de özel zamanlarda yaparım ama hazır yapılmışken hemen koşup makinemi aldım ve görüntüledim.Ellerine sağlık Nurten’ciğim…Yoksa ben yapana kadar epey bir zaman geçerdi!….Hamur açmayı bilenler için çok kolay…İşte tarifi:

Hamuru:

1 su bardağı süt(biraz fazla)
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
1 yumurta
Biraz tuz
Aldığı kadar un

Muhallebisi :


1.5 kg süt
4 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı silme un
5 yemek kaşığı pirinç unu
Pişiriyoruz;inerken
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
ekliyoruz

yapılışı:

*Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz..
*12 top hazırlıyoruz.6 tanesini nişastayla çok ince açıyoruz ve tepsiye üst üste koyuyoruz.
*Araya muhallebiyi koyuyoruz.
*Tepsiden sarkanları üstüne doğru çeviriyoruz.
*Diğer 6 ‘yı da tek tek incecik açıp onları da seriyoruz.
*Bu sefer taşanları tepsinin tabanına doğru içe kıvırıyoruz.
*Kare dilimler halinde kesiyoruz.Üzerine 200-250 gr eritilmiş sıcak tereyağı gezdiriyoruz.
*Fırında 160 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
*Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.Tepsiyi yağlamıyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder